Rólam


Rabb Edit nevet adták nekem a szüleim 1978 nyarán, mikor megláttam a napvilágot. Nevemen kívül még sokat köszönhetek a szüleimnek, akik már kisgyerekkorban a sport szeretete mellett megtanítottak arra is, hogy szükség van a tesi -lelki kiegyensúlyozottságra és ezt biztosították is nekem. 

Sokféle sportot kipróbáltam, míg végül a JÉGTÁNC mellett maradtam évekig, sok edzés mellett nemzetközi versenyeken is részt vehettem. Ennek köszönhettem, hogy ÓVODAPEDAGÓGUSI DIPLOMA mellett a Testnevelési Főiskolán az EDZŐI OKLEVELET is megszereztem és tudásomat és a tanultakat az óvodában is kamatoztathattam, mint JÉG - ÉS GÖRKORCSOLYA OKTATÓ. Hihetetlen, hogy az alig járni tudó kisgyermekek milyen gyorsan és ügyesen gurulnak görkorin vagy csúsznak a jégen. 

2010-ben SZAKVIZSGÁZTAM és GYÓGYTESTNEVELŐI DIPLOMÁT is megszereztem, ahol már a masszázs alapjait is elsajátítottam. Ezt a tudásomat leginkább az ovis gyermekeknél alkalmaztam, előfordult izomsorvadásos, feszes izomzatú gyermek, akiket rendszeresen kezeltem a szülővel egyeztetve. Látványos változást láttam, így kedvet kaptam az egészségügyi területhez is. Először a  KINEZIOTAPE RAGASZTÁST sajátítottam el, ami azóta is nagy kedvencem, mert nap, mint tapasztalom kedvező hatását. Kezdő, workshop,  haladó 1. és haladó 2. szintet is elvégeztem, mert mindent tudni akartam, amit a tape-ről tudni lehet. 

13 év óvodai élet után a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálatnál óvodai gyógytestnevelő vagyok, aminek minden pillanatában jól érzem magam, hiszen csupa móka, játék, kacagás.... Kisebb- nagyobb ortopédiai, belgyógyászati betegséggel élő gyermekek tornáztatása, játékos mozgatása, fejlesztése kihívás számomra, igyekszem minden nap valami újat adni nekik. MESTERPEDAGÓGUS-SZAKÉRTŐKÉNT sokat járok más óvodába is, ahol nemcsak tanácsot adhatok, hanem gyakorta magam is tanulok. 

 Gyógytestnevelőként éreztem, hogy az én további utam nemcsak a pedagógia, hanem az egészségügy- gyógyítás nehéz, rögös, még felelősségteljesebb útja felé vezet. Így szereztem sok-sok tanulás és gyakorlás után a GYÓGY- ÉS SPORTMASSZŐRI OKLEVELET. Ezzel csak egy baj van: ez is szívügyem lett.... mint minden, amibe belekezdek. Időnként az idővel futok versenyt, így külön élvezem, amikor masszírozhatok, hogy magam is lecsendesedek és és feltöltődök, miközben páciensem testi-lelki egyensúlyánák visszabillentésén dolgozom. 

Hiszem, hogy nincs lehetetlen, így, ha úgy érzed, hogy neked is szükséged lenne egy kis testi- lelki energiára, egy kis kikapcsolódásra vagy épp regenerálódásra, nagy öröm lenne számomra, ha segíthetnék ebben.